1. novembrī notika Latvijas Tirgotāju asociācijas svinīgā “Gada prece 2020” balvas pasniegšanas ceremonija. Balvas uzvarētājiem pasniedza Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Latvijas Tirgotāju asociācijas presidents Henriks Danusēvičs un Latvijas Tirgotāju asociācijas līdzpriekšsēdētājs Dainis Domiņš.

“Apbalvojumu “Gada prece”piešķir pircējs diendienā izvēloties pie veikalu plaukta. Tas ir svarīgākais novērtējums mūsu ražotāju darbam. Es vēlos pateikties ikvienam Latvijas ražotājam par radītajām darba vietām un par ieguldītajām pūlēm Latvijas ekonomikas stiprināšanā. Tikai pateicoties mūsu uzņēmējiem Latvijā ražotas preces ir kvalitātes standarts, Latvijā turpinās attīstīties jau aizsāktās ražošanas tradīcijas, pielāgojoties mūsdienu prasīgajiem klientiem un padarot mūs konkurētspējīgus arī tālu ārpus mūsu robežām,” uzsvēra zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

“Daļu no produktiem, kas iegūvuši “Gada prece” balvu, lieku pats uz sava galda. Šī ir diena, kad Jūs esat pelnijuši uzslavas, jo aiz tā visa stāv liels darbs – gan no ražotāja puses, gan no pārtikas tehnologu, gan no mārketinga darbinieku puses. Viņi visi rūpējas par to, lai produkti nonāk uz Latvijas ģimeņu galda” – uzsvera Ekonomikas ministra biroja vadītājs, ministra padomnieks Artūrs Butāns.

Populārākās un patērētāju ikdienā pirktākās preces nosaka, apkopojot iepriekšējā gada pārdošanas apmērus Latvijā. Šo produktu izcelšanai ir reģistrēta Eiropas preču zīme “Gada prece” (“Product of the Year”), un šo preču zīmi jau kopš 2003.gada piešķir LTA. Atbilstību “Gada preces” nosaukumam nosaka dažādās preču kategorijās aptaujājot nozīmīgākos tirgotājiem, kā arī iepazīstoties ar tirgus izpētes datiem.

 Kopumā šajos gados nosaukumu „Gada prece” ir ieguvuši 674 produkti un preces . Tās mērķis ir apzināt un popularizēt gada preci mazumtirdzniecībā.

Visi “Gada prece 2020” balvu saņēmušie produkti īpaši izcelti “Maxima XXX” veikalā t/c Akropole.

Šogad nosaukumu “Gada prece 2020” ieguvuši 11 vairāk pārdotie produkti dažādās preču kategorijās:

  1. Mutes skalošanas līdzeklis LESNOJ BALZAM (SIA “KOSMOLATS”)
  2. Šķīstošā kafija MERRILD GOLD (SIA “MERRILD BALTICS”)
  3. Mājas desa (SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne”)
  4. Tekila Sierra Silver (SIA „MV Latvia“)
  5. Provansas majonēze FRANCIS (SIA “BALTTUR-R”)
  6. Cēsu Premium Original alus (A/S “Cēsu alus”)
  7. Mežpils Tradicionālais alus (A/S Aldaris)
  8. Vistu olas BALTICOVO, A/M (AS BALTICOVO)
  9. Torte UMKA (SIA Pellija A)
  10. Doktora desa dabīgā apvalkā (SIA Gaļas nams-Ādaži)
  11. “Tymbark” multivitamīnu dzēriens (OSAMA Distributors, “Osama” filiāle)

 Bildes no pasākuma –  https://failiem.lv/u/q8n8qpg8y

Sagatavojusi Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA)

Lāsma Reine

Comments are closed.